Langattoman viestinnän lyhyt historia
2019-04-16 [Petri]
Kun kirjani “Värähtelevä maailma – Langattoman viestinnän lyhyt historia” oli julkaistu, sain sähköpostia Kalle Haataselta, jonka viikottainen radio-ohjelma käsittelee ajankohtaisia asioita perjantaisin Radio Ykkösellä. Hän oli pitänyt kirjastani ja kutsui minut haastatteluun.
Koska asuin yhä Brasiliassa tuon viestin saadessani, “pikainen” visiitti Suomeen oli mahdotonta, mutta olin samaan aikaan jo keskusteluissa uudesta työpaikasta Barcelonassa, josta käsin Suomessa piipahtaminen olisi ollut taas vain kohtuullisen lentomatkan päässä halki Euroopan.
Joten kun työpaikkani Datumizen CTO:na varmistui, muutin Barcelonaan, ja huhtikuun neljäntenä löysin itseni YLEn Mediatalossa Pasilassa nauhoittamassa tunnin mittaista haastattelua.
Ohjelma tuli ulos 12. huhtikuuta ja se löytyy yhä YLEn Areenasta. Tähän mennessä se on kerännyt jo yli 6000 kuulijaa.
Saman matkan aikana sain viestin ystävältäni, joka oli törmännyt kirjani arvosteluun Talouselämä-lehdessä. Kyseinen, erittäin positiivinen arvostelu päättyy seuraaviin lauseisiin:
Historian suurimpiin keksijöihin lukeutuva Nikolai Tesla kirjoitti vuonna 1928: ”Kun langattomuus on täysin toteutettu, tulemme kommunikoimaan toistemme kanssa viiveettä etäisyydestä riippumatta. Välineet, joilla tämän teemme, ovat hämmästyttävän yksinkertaisia. Jokainen voi kantaa sellaista taskussaan.”
Yksinkertaisia ne ovatkin, mutta vain päällepäin. Puhelin ja järjestelmä, jolla mobiilidata siirtyy, ovat kaikkea muuta kuin yksinkertaisia. Tämän Launiainen tuo esiin kiinnostavalla ja viihdyttävälläkin tavalla.
Permalink: https://bhoew.com/blog/fi/72
Näytä uusin Aiemmat artikkelitAiemmat artikkelit:
YKSITYISYYDENSUOJA JA YHTEYSTIEDOT: tämä sivusto ei kerää mitään henkilökohtaista tietoa käyttäjistä: sinun nettihistoriasi kuuluu mielestämme vain ja yksinomaan sinulle. Kommenttiosastoon käytetään kuitenkin Disqus-palvelua, heidän tietosuojalausuntonsa löytyy englanniksi täältä. Voit lähettää kirjailijalle sähköpostia muodostamalla osoitteen hänen etunimestään ja tämän webbisivuston runko-osoitteesta. Kaikki tuotenimet, logot ja brändit kuuluvat niiden omistajille ja niiden käyttö rajoittuu vain tuotteiden ja palveluiden identifiointiin. © 2018 Petri Launiainen.