Värähtelevä maailma

Langattoman viestinnän lyhyt historia


Aiemmat artikkelit Näytä uusin

Petrin blogi

Tukiasema-kokot

2020-04-10 [Petri]

Tuttu vitsi toteaa: “jäätelön syönti ja hukkumiskuolemat kasvavat samassa tahdissa. Hukkuimiskuolemien syynä täytyy siten olla jäätelön lisääntynyt syönti.”

Tällainen syy-seuraussuhde on luonnollisesti vailla todellisuuspohjaa: kelien lämmetessä kesää kohti lisääntyy sekä mielihalu syödä jäätelöä että ihmisten into uida. Näin ollen säätila on syynä sekä lisääntyneeseen jäätelönkulutukseen kuin myös siihen, että omat kykynsä yliarvoivat kanssaihmisemme loikkaavat innokkaina lähimpään vesistöön.

Viime aikojen kännykkäverkkojen tukiasemiin kohdistuneet tuhopoltot Englannissa ovat jälleen yksi esimerkki Internetin kyvystä tislata typeryys ihmiskunnasta ja jakaa sitä sitten kuuliaisille kanssakulkijoillemme uusien, täysin perättömien väitteiden tueksi.

On ikävä tosiasia, että netin tinahatut helposti saavat yhtä suuren kuulijakunnan kuin luotettavatkin uutislähteet, eikä tähän tilanteeseen tunnu löytyvän parannusta. Eritoten kun “vapaan maailman” johtaja tekee kaikkensa tilanteen pahentamiseksi “Fake News”-väitteillään.

Keskiajan tapahtumiin liittyi viattomien “noitien” poltto roviolla: järkyttävä rikos, mikä ei millään tavalla auttanut normikansalaisten elämää. Internet-sukupolvi on sentään edistynyt tuhoamaan materialistisia kohteita, mutta tämän toiminnan vaikutus normikansalaisiin on seurauksiltaan itse asiassa pahempaa.

Se, että 5G-teknologian käyttöönotto alkoi samoihin aikoihin kuin koronavirus-epidemia on täydellinen esimerkki siitä, miten syy-seuraussuhde voidaan vetää vääristä perusteista. Se on jopa tavallaan pahempi kuin edellä esitetty jäätelö-hukkumisyhtälö, sillä tässä tapauksessa ei voida löytää mitään alla olevaa yhteistä tekijää.

Facebookin 27.000 jäsentä sisältävä anti-5G-ryhmä hehkuttaa miten Wuhanin 5G-verkko ja koronavirus alkoivat samoihin aikoihin. He kuitenkin onnellisesti unohtavat sen faktan, että Beijing, Shanghai, Guangzhou ja Hangzhou saivat verkkonsa jo kuukausia aiemmin, aivan kuin moni muukin miljoonakaupunki maailmalla. Ilman yhtäkään koronavirus-tapausta.

Englannin tapausten typeryyden kruunaa vielä se seikka, että yhdessäkään näistä tuhopolton kohteena olleista kaupungeista ei vielä ole 5G-verkkoa.

Internet on tällä hetkellä kaikkien meidän kotiin sidottujen monipuolisin tietokanava. Moni käyttäjä on puhtaasti langattoman Internetin varassa. Siksi tukiasemien tuhopoltto on äärimmäisen typerää juuri nyt…

...paitsi ehkä siinä mielessä, että se edes hetkeksi katkaisee napanuoran netin helpoimmin höynäytettävien ja Facebookin välillä: yrityksen, joka on liki jokaisen viime aikojen faktat autuaasti ohittavan tapauksen levityskanava Brexitin valheista Yhdysvaltojen presidentin valintaan asti.

Facebookin osalta syy-seuraussuhde on päivänselvä.

Permalink: https://bhoew.com/blog/fi/120

Näytä uusin Aiemmat artikkelit

"Miksei netti toimi kun poltin naapurissa olleen tukiaseman?"


Värähtelevä maailma - langattoman viestinnän lyhyt historia on saatavilla hyvinvarustetuista kirjakaupoista kautta maan. Lista linkeistä nettikauppoihin löytyy täältä.


Aiemmat artikkelit:


Värähtelevä maailma - langattoman viestinnän lyhyt historia on saatavilla hyvinvarustetuista kirjakaupoista kautta maan. Lista linkeistä nettikauppoihin löytyy täältä.

YKSITYISYYDENSUOJA JA YHTEYSTIEDOT: tämä sivusto ei kerää mitään henkilökohtaista tietoa käyttäjistä: sinun nettihistoriasi kuuluu mielestämme vain ja yksinomaan sinulle. Kommenttiosastoon käytetään kuitenkin Disqus-palvelua, heidän tietosuojalausuntonsa löytyy englanniksi täältä. Voit lähettää kirjailijalle sähköpostia muodostamalla osoitteen hänen etunimestään ja tämän webbisivuston runko-osoitteesta. Kaikki tuotenimet, logot ja brändit kuuluvat niiden omistajille ja niiden käyttö rajoittuu vain tuotteiden ja palveluiden identifiointiin. © 2018 Petri Launiainen.